Jan van der Meulen

Jan van der Meulen
Vrijbuiter/ avonturier / zwerfkat

Jan van der Meulen (24-12-1956 / 26-8-2021) had de hoge technische school (HTS) met goed gevolg afgerond, maar verkoos de natuur toch boven de techniek. Hij begon in 1976 met het klimmen in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen, maar is zich later gaan specialiseren in het rotsklimmen, omdat het daarbij niet om de berg, maar alleen maar om de rotswand gaat. 

Jan heeft begin jaren tachtig, samen met Peter Mosch, de stichting Crack klimschool opgericht. Via deze stichting, die slechts uit een telefoonnummer bestond, kon je voor 125 gulden de hoogste rotsen van België beklimmen.

Jan had een liefde voor reizen, met name door Azië. Het mooie van zuidoost Azië vond hij dat het zijn eigenheid nog had en de luxe van het communiceren in de Engelse taal. Maar ook de natuur, de lieve mensen, het lekkere eten en de heerlijke temperatuur maakten het voor Jan ideaal om daar te verblijven: het noorden van Thailand vanwege de kalkrotsen en de bergen en Vietnam vanwege zijn tweeduizend kilometer lange kustlijn en zijn Mekong-delta. Indonesië vond hij ook prachtig, vooral Lake Toba in Sumatra, omdat daar de religie christelijk is, zodat je er ook niet lastig gevallen wordt met de herrie van de vijf dagelijkse moslimgebeden. 

Wil je nog meer klimavonturen van Jan lezen? Ga dan naar het archief op: https://kazil.home.xs4all.nl/jm00.html

Jan heeft mij gevraagd zijn website te maken. Dit doe ik met plezier maar er is zo enorm veel data (video’s, krantenartikelen, foto’s….) Karel en ik hebben nu besloten om de video’s op youtube te zetten en een deel van het foto materiaal kan binnenkort gedownload worden.

Groetjes,
Rosalie & zoon Karel